"Лудогорец" направи грешна стъпка в преследването на върха в класирането на А група, след като завърши 1:1 с "Черно море" в Разград.

След срещата от 11-и кръг шампионите са едноличен лидер в класирането с 20 точки, но утре вторият "Литекс", който е с 19, гостува на третия в подреждането "Левски" с 18, което означава, че всеки от трите отбора може да стане лидер. "Моряците" пък са шести с 15 точки.

Гостите от Варна откриха резултата секунди след почивката чрез Матиас Курьор, но разградчани изравниха само девет минути по-късно с гол на Клудио Кешеру.

Първото интересно положение в мача бе пред вратата на домакините. В 5-ата минута Мехди Бурабия напредна след грешка в защитата на "Лудогорец" и центрира успоредно на голлинията към връхлитащия Матиас Курьор. Вратарят на "орлите" Милан Борян обаче се намеси навреме и изби в последния момент.

Защитниците на "моряците" върнаха услугата и допуснаха Клаудиу Кешеру да излезе сам срещу Георги Китанов. Звездата на разградчани обаче се опита да търси подаване и топката бе изчистена. Няколко минути по-късно Кешеру отново бе в центъра на събитията и след негов страхотен изстрел от пряк свободен удар топката срещна страничния стълб.

В 21-ата минута "Черно море" отговориха с опасен удар с глава на Курьор, който мина встрани от вратата. В тази ситуация Козмин Моци задържа за фланелката Живкж Петков, но съдията Николай Йорданов прецени, че дузпа няма.

Около пет минути по-късно и домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Михаил Венков в наказателното поле, но реферът не свири такава. В 36-ата минута Джонатан Кафу пропусна да открие резултата за домакините, след като се озова свободен, но опитът му за изстрел бе спрян от Михаил Венков в последния момент.

Секунди след подновяването на играта след почивката "Черно море" успя да поведе. Мехди Бурабия намери с перфектен извеждащ пас Матиас Курьор зад защитата и той прехвърли с елегантен удар Борян.

"Лудогорец" реагира веднага и се хвърли напред. Това даде резултат в 55-ата минута, когато точен бе Кешеру. Натанаел центрира перфектно от левия фланг и намери във вратарското поле румънския нападателя, който се измъкна от опеката на Мамуту Кулибали и от няколко метра изравни резултата. 

До края на срещата шампионите бяха много по-активни, но така и не успяваха да стигнат до гол. От своя страна "моряците" се защитаваха добри и се опитваха да затруднят съперника на контра. Нови попадения обаче нямаше и двата тима поделиха по точка.