Пикап „Дожд Рам 2500“ се запали до блок „Левента“ на ул.“Яне Сандански“ в жк „Ялта“ вчера призори. Огънят направил на парчета огромно витринно стъкло на намиращата се под блока пекарна за хляб и закуски, а саждите от изригналите пламъци личат до покрива на триетажната кооперация.
Пожарът тръгнал малко преди 3 часа след полунощ. Високата температура довела до счупване на витрината на пекарната, до която е бил паркиран мощният американски „мечок“. Това е активирало системата на сигнално-охранителната техника и дежурните служители на охранителната фирма се отзовали веднага, като отдалеч видели огъня и съобщили на пожарната. Огнеборците също реагирали светкавично и благодарение на това са ограничени щетите по пекарната, жилищата в блока и самия автомобил.
Пикапът е собственост на известен телекомуникационен оператор. Миналата седмица е бил на ремонт в София и се предполага, че техниците са объркали скачването на кабелите, което е довело до късо съединение, от което е възникнал пожарът. Полицията работи и по версията за умишлен палеж, насочен срещу човека, който ползва автомобила.