С много музика, игри за децата и демонстриране на етно обичаи „Общински пазари“ и тази година организира Празник на плодородието, който започва днес от 10 часа на площада на Централния пазар. Посетителите ще опитат познати и непознати изкушения по стари русенски рецепти, подредени в кулинарна изложба базар, както и да си купят еко и био продукти като хляб, сирена, вина, мед, плодове и зеленчуци.
Децата от сдружение „Еквилибриум“ пък ще изложат даровете на своята билкова градинка и ще предложат уникално ароматните си билки.
На празника са поканени и творци на карвинг свещи, бижута, рисувано стъкло и витражи. 
За настроението на гостите в събота ще се погрижи ансамбълът за автентичен фолклор „Капанци“ при читалище „Искра 1893“ в ловешкото село Паламарца, който е носител на много престижни награди. Характерни за района обичаи и песни, свързани с плодородието, пък ще представи групата за автентичен фолклор „Красенски кехлибар“. В празничната програма ще се включат и децата от вокална група „Слънце“ при Общинския детски център за култура и изкуство, както и талантливата Пресияна Димитрова.