Две години условно лишаване от свобода с четири години изпитателен срок е наказанието на 35-годишния Дениз Сали, който стигна до съд заради услуга на най-добрия си приятел, довела до неговата смърт. Дениз бе обвинен, че е дал собственото си БМВ на 37-годишния Мусаметин Камбешев, въпреки че мъжът бил видимо пиян след часовете запой на маса. С приятелската си услуга всъщност той допринесъл за края на живота на Мусаметин и Юсеин, които си спретнали смъртоносна гонка. Освен това Дениз ще трябва да забрави какво е чувството зад волана на автомобил за срок от 3 години, за колкото му бе отнета шофьорската книжка. Присъдата е само на първа инстанция и може да се обжалва.
В жестоката катастрофа на 29 май 2014 година в Смирненски смъртта си намери и 44-годишният Юсеин Юсеинов. Тогава той, зад волана на своя „Опел“, и Мусаметин с БМВ-то на услужливия си приятел решили да си спретнат гонка и да покажат кой автомобил e по-бърз и кой шофьор е по-голям майстор зад волана. Впрочем споровете кой е по-по-най съпровождали почерпката, като преди това приятелите обсъждали гонки с кучета. 
Минути след като заели стартова позиция в двете коли, мъжете се оказали забити в две от малкото дървета по пътя Смирненски-Ветово. За злощастния инцидент със сигурност основна вина имат двамата безразсъдни шофьори, тъй като експертизата по делото доказала, че в момента на удара в дървото БМВ-то се е движило със зашеметяващите 159.5 км/ч, а опелът - със 154.8 км/ч. Изследване показало, че Мусаметин е с 2.24 промила алкохол в кръвта. Освен това лоша шега изиграл и хлъзгавият път заради падналия същата вечер дъжд.
Пред съда Дениз призна изцяло фактите в обвинителния акт и не пожела да се търсят доказателства, които да смекчат или отхвърлят вината му. Наследниците на загиналия Мусаметин пък застанаха редом до прокуратурата само като частни обвинители и не поискаха парично обезщетение за смъртта му.