"Айде, муцка, Жоро Илиев да те покани да му пееш!". Това е била любимата реплика на чалга иконите в мутренските времена, в които из кръчмите американската валута валеше не от торби, а от чували. В размирните нощи по време на разцвета на трибуквените групировки днешните ветерани в лекия жанр само за една вечер изкарваха достатъчно, за да си поживеят като бохеми години наред. Една от тях бе и Софи Маринова, чиито глас Главния умирал да слуша с часове, че и с денонощия дори, пише столичен седмичник.Гласът на Софка възхитил дори и вездесъщия Коко Динев. Осеменителят на фолкпевици без много кандърми ангажирал ромката за "Кошарите". Ресторантът в софийски квартал "Лозенец"точно набирал популярност като емблематично за мутрите заведение. Особено щедър към даровитата ромка бил Георги Илиев. Когато Главния и свитата му се настанявали в "Кошарите", Софка изпълнявала най-малко по 50 пъти хита си "Стари рани", който е нейна визитна картичка и до днес. 

Свидетели на разгулните празненство на силоваците си спомнят и до днес, че на едно от тях като по чудо Илиев нямал в себе си налични зелени банкноти. Минало полунощ, а неуморната певица все още не била изкарала дори и десетачка от главния. Положението не се променило и до сутринта,а по развиделяване мутрите освободили Софка да се прибере да поспи и на следващата вечер да заповяда отново да весели компанията. 

Без да мрънка, че не си е получила хонорара от предната нощ , неуморната ромка се явила отново на работа според инструкциите. И тогава била възнаградена подобаващо. Илиев се разплатил, като пъхнал в дамската и чанта златно кюлче от едно кило.
Слуховете за щедростта на висаджията към Маринова се разпространили бързо и някои от другите му любимки намразили ромката. Тя пазила кюлчето в сейф поне десетина години, но според запознати по едно време закъсала за пари и го продала на софийска бижутерница.