Горно Бърдо и Долно Бърдо влязоха в нова война. Първи почнаха от „Литекс“, нарекли в декларация собственика на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев „гелосана делиорманска....“. „Оранжевите“ изригнаха, защото Домусчиев определил мача им лани с „Ботев“ /Пд/ като „приятелски“.
Преди няколко дни изпълнителният директор на разградчани Ангел Петричев пък хукна да бие в ложите на „Лудогорец Арена“ ловешкия си колега Стойчо Стоилов. А самият Стоилов не се посвени да разкрие пред камерите едно към едно грозната си квалификация по адрес на Петричев - „п...а“. 
„Лудогорец“ пусна веднага декларация - „селяните“ от Горно Бърдо били доста зле възпитани, а на всичко отгоре завиждали на по-многобройната публика в Долно Бърдо. Сред която, за разлика в Горно Бърдо, имало само „нормални хора“.
Тази размяна на любезности радва някои медии, свикнали на скандали и „джумбиш“. Само че как да обясниш на малките деца по трибуните на Горно Бърдо и Малко Бърдо защо чичко Петричев тръгва със свити юмруци към гордия от просташката си реплика чичко Стоилов? И че собственици на тези клубове са едни от най-богатите мъже на България. Което означава, че трябва да са за пример в обществото! А въпросните тежки декларации няма как да минат без благословията на тези богати мъже.
Какви задръжки пък може да има младежката публика, осенена от „светлия“ пример на първите? Едните плюнчат белия лист с „гела“, другите вдигат транспарант, на който пише „гном, върни парите!“
От тази война се топлят само в БФС с поредните два бона глоби и за двата лагера. Полза има и „Левски“, който неусетно стъпва на крака и е на крачка от първото място. Накрая май ще стане така, че „сините“ ще превземат върха, а войните на словото от Горно Бърдо и Долно Бърдо ще цъфнат пред белия лист за декларации, от каквито вече няма да има нужда.