Никола Петров от Ловеч ще е главен съдия на съботния мач между „Дунав“ и „Локомотив“ /Мездра/ в Русе. Петров е на 17-то място в ранглистата на БФС за реферите, които имат право да ръководят мачове в „Б“ група. Негови асистенти ще са Пламен Хинков и Венцислав Банчев. 
Дунавци ще играят без наложилия се като титуляр десен бек Николай Парнаров, който няма да бъде възстановен след получената контузия в глезена по време на двубоя в Банско. На неговата позиция ще действа 19-годишният Марио Петков. Юношата на „Славия“ се представи добре при победата с 4:0 срещу „Ботев“ /Гълъбово/ в мача от турнира за купата на България. При „белите“ юноши Петков бе твърд титуляр в селекцията на треньора Владимир Иванов-Фугата, бивш играч на „Славия“ и „Левски“. През 2014 година Марио бе част от националния отбор до 19 години. Тогава селекционер на тима беше бившият футболист на ЦСКА Методи Деянов. Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов доведе слависта в Русе в началото на лятната подготовка, а клубът веднага му предложи договор. 
В другите мачове от кръга: утре - „Литекс 2“-“Поморие“ /дали вторият тим на ловчанлии не може да направи услуга на „Дунав“ и да запише поне равен с поморийци?!/, „Септември“ /Симитли/-“Добруджа“, „Пирин“ /Разлог/-“Банско“, „Спартак“ /Плевен/- „Локомотив“ /Горна Оряховица/ /друг също ключов мач/, „Нефтохимик“-“Созопол“, „Верея“-“Оборище“ /Панагюрище/, в неделя - „Лудогорец 2“-“Ботев“ /Гълъбово/.