500 лева събра благотворителният базар във вторник в Русе в помощ на пострадалите от разрушителното земетресение в Непал през април. Той бе организиран от туристическо дружество „Приста“ и Сдружение „За Ехо“, като в същия ден благотворителна акция се проведе и в София, където бяха събрани 860 лв. На базара се предлагаха ръчно изработени аксесоари и бижута, платнени торби, книги и снимки от Непал.
Много сме доволни, защото в базара се включиха около 35 души, които дариха от 2 до 50 лева, казаха организаторите. До 3-4 дни те ще изпратят събраните средства, които ще отидат за подпомагане на образованието на децата, живеещи в село Туло Сябру, което бе едно от силно засегнатите при земетресението. Ако някой има желание да помогне с дарение, може да се свърже с организаторите на Фейсбук страницата Помощ за Непал - facebook.com/PomoshtZaNepal.  
Както „Утро“ писа, в основата на инициативата стоят 13 души от двете дружества, които през есента на 2014 бяха за две седмици в най-тежко пострадалия район Лангтанг. Тогава спасителите научили, че един от основните проблеми в Непал е, че децата не ходят на училище. Още през декември миналата година доброволците започват да събират средства, с които да подпомогнат учебния процес в училището в село Туло Сябру, като до момента са събрани и изпратени над 10 000 лева.