Двама адвокати, които са кандидати за кмет и за общински съветник в Шумен, не успяха да се явят в съда в Русе заради течащата предизборна кампания. И заради политическите битки помолиха магистратите да отложат съдебните борби за ноември.
Става въпрос за адвокат Пламен Петков, който ще участва в кметската надпревара за Шумен от АБВ, и адвокат Светозар Петков, който е кандидат за общински съветник от ГЕРБ. Те са защитници на двама от общо тримата сочени за виновни за смъртта на служител, работил по строителството на магистралата между Бургас и Малко Търново. На 31 юли 2012 година човекът бил фатално премазан от строителна машина на един километър от Звездец и издъхнал. За нещастната трудова злополука на съд за причиняване на смърт по непредпазливост са изправени работодателят на загиналия и двама негови колеги - единият от които е управлявал машината. Впрочем разследването на инцидента е водено от Бургаската окръжна прокуратура, но тъй като част от страните са от Русе, е решено делото да се гледа в Русенския окръжен съд.
В крайна сметка тричленен съдебен състав прецени, че делото няма как да се гледа без адвокати, които са възпрепятствани да участват в него по уважителни причини, и отложи старта на процеса за ноември.