27-годишната Полина Петрова спечели тази година голямата награда от 300 евро в 11-ото издание на конкурса за екслибрис на русенската библиотека „Любен Каравелов“. Родената във Видин художничка пристигна от София, където живее и работи, за да сподели радостта си от приза. Той й бе връчен от заместник-областния управител Станимир Станчев, който поздрави всички участници. Поздравителни адреси бяха изпратени от министъра на културата Вежди Рашидов и от общинската управа в Русе. 
Поздравления отправи и председателят на Общинския съвет Васил Пенчев, който обяви наградата от 100 лева, която се връчва от библиотека „Любен Каравелов“. Носител на този приз тази година е Тамане Фюс от Япония. Още три спонсорски награди също по 100 лева със сигурност ще зарадват Деница Александрова от България, Гжегош Издебски от Полша и Макарена Рамирес от Италия. 
Нашият конкурс продължава да бъде уникален за България, припомни директорката на библиотеката Теодора Евтимова. Най-многобройните участници в състезанието тази година са от Аржентина, Унгария и Турция, каза тя и благодари на Общината, която за четвърта година подава ръка на организаторите, за да се състои конкурсът. Евтимова обяви и началото на следващото, 12-о издание, темата на което ще бъде Ex Vino - Ex Veritas.