Останал без пари мъж решил да окраде гаражи на ул.“Даме Груев“, докато се разхождал из кв.“Дружба 3“, тръгнал си с чужда кола, плячкосани автомобилни принадлежности и инструменти, а по-късно се върнал обратно да дообере района.
Случаят е от вечерта на 9 януари тази година. Мъжът успял с ръце да отвори вратата на набелязан гараж, която била направена само от дъски и винкел. Видял паркиран в него „Опел Вектра“ с ключ на таблото и набързо го подкарал. Разбил и съседен гараж, в който било оставено БМВ, а край него били наредени камари инструменти и вещи. Набързо си прибрал по няколко комплекта алуминиеви джанти и гуми, прахосмукачка за автомобил, парочистачка, акумулатор, около 150 литра нафта и бензин в туби и различни инструменти и аксесоари. Натоварил плячката в откраднатия преди минути опел, който блъснал на няколко пъти, и отпрашил към къщата си в местността Христо Македонски. Разтоварил откраднатите неща в необитаема вила и решил да се върне обратно при гаражите, за да продължи престъпната си жътва.
Успял отново само със собствената си сила и ръце да разбие вратата на един от гаражите и започнал да си заделя избрани инструменти. Чул обаче шум, стреснал се и зарязал набелязаната плячка. Зарязал и откраднатия опел, а до дома си се върнал пеша. 
След като бил разкрит от полицията, мъжът доброволно предал част от откраднатите вещи, а сметката показала, че за една вечер успял да навърти обири за над 2200 лева. 
Пред съда мъжът се разкая и призна за стореното, а в комплект с чистото си съдебно минало си осигури условна присъда от 2 години с 5 години изпитателен срок. Наказанието може да се обжалва.