Суровото наказание от общо 27 месеца затвор, с което Русенският районен съд наказа осъждан и преди шофьор, който карал с 2.56 промила алкохол, блъснал кола и наругал полицаи, бе заменено с най-леката присъда - пробация.
Според окръжните съдии на втора инстанция, съденият за разпространение на марихуана врачанин не заслужава толкова тежка присъда, тъй като съжалявал за стореното, сам спрял при вида на полицаи и съдействал да му вземат алкохолна проба, пък и нямал регистрирани нарушения на пътя.
 Историята е от 25 юни тази година, когато към 4 часа мъжът и приятелят му тръгнали към дискотека „Шоурум“. Пред входа на заведението таксиметров шофьор видял как пияният се блъска с опела си в служебен автомобил на дискотеката. Направил му забележка, но почерпеният изобщо не се трогнал. Таксиджията видял, че мъжът се олюлява и решил да осуети потенциална трагедия на пътя, като подаде сигнал на спешния телефон 112. 
Към дискотеката тръгнали полицаи от Второ районно и въпреки че персоналът му казал да остане да ги изчака, пияният мъж си тръгнал. На ул.“Потсдам“ обаче колата му била засечена от идващия полицейски екип. Униформените веднага забелязали, че автомобилът е надран от двете страни, а страничните огледала са счупени. И тъй като лъхал на алкохол, на място бил извикан и екип на Пътна полиция. Дрегерът показал 2.06 алкохол, но вместо да признае за нарушението, шофьорът започнал да заплашва с побой униформените. По-късно експертиза показала, че алкохолната концентрация в кръвта му е 2.56 промила.
След като се стигнало до дело, нарушителят започнал да съчинява истории как не искал да бяга от полицейска проверка, а бил нападнат от непознати и затова трябвало да си тръгне от дискотеката. Версията му обаче не мина и Районният съд го наказа с половин година затвор и 2 години без право да шофира. Освен това магистратите приведоха в ефективно изпълнение предходното му условно осъждане. Така според първата инстанция мъжът трябваше да излежи в затвора и 1 година и 9 месеца, които получи през 2011 година. Тогава той бе осъден за разпространение на наркотици, а в него беше открита марихуана за около 250 лева.
Врачанинът обаче обжалва тежката присъда и втората инстанция намали наказанието му на пробация. Така той ще трябва да се среща и подписва пред пробационен служител през следващите две години и да полага по 150 часа общественополезен труд. Съдът потвърди отнемането на книжката му също за срок от 2 години. И заради намалената присъда врачанинът няма да лежи в затвора по предходното си условно наказание. Решението е окончателно.