30 млади дизайнери от Русе, София, Пловдив, Варна и други градове представиха своите нови колекции на старта на русенската Седмица на модата, която се организира от „Менс Фешън Клъстер“. Гости на дефилето бяха утвърдени дизайнери от Букурещ, а запомнящо се участие направиха възпитаниците на Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“. С модните тоалети дефилираха моделите на Диана Поптонева, а цялото ревю бе излъчено на живо от онлайн телевизията In LIFE TV.
Събитието се проведе под патронажа на строителния предприемач Димитър Барбуков, който от години живее в Австрия. Впечатлен от шоуто, той пое ангажимент да организира аналогична модна фиеста и във Виена.
Водещ на ревюто бе виртуозът-тромпетист от „Ку-ку бенд“ Йордан Йончев-Гъмзата. Той и трите момичета от придружаващия го балет запълваха паузите с традиционни български фолклорни ритми и танци. 
Настроението на гостите повдигна и пристигането на шоумена Любомир Милчев-Денди. Ексцентрикът обясни, че пътувал 8 часа с влак, за да може да доведе в Русе и любимото си кученце. И така се успал в хотела, че забравил да си обуе чорапи.
Специални награди за колекциите си получиха трима млади дизайнери. Димитър Барбуков спря избора си на младия дизайнер от Троян и възпитаник на Художествената академия в София Цветомир Петков. Собственикът на русенската фабрика за мъжка мода „Ричмарт“ Мартин Йорданов връчи награда на варненката Изабела Попова, а екипът на In LIFE награди с ексклузивно заснемане на ревю, интервю, изработка на филм и ПР материал Райна Ганчева от Трявна.
Най-младият дизайнер в дефилето бе 16-годишната дъщеря на Мартин Йорданов - Марина Мартини, която представи специална тийн колекция. Всички участници получиха от „Ричмарт“ представяне в онлайн магазина на компанията.