Пет сантиметра не достигнаха на 24-годишния Ружди Ружди от Глоджево, за да подобри световния рекорд в тласкането на гюле. Въпреки това младежът спечели златото с постижение от 11.80 метра. Това е най-силната и любима дисциплина на упорития спортист. С отличното си класиране борбеният Ружди стартира успешно участието си на Световните игри на Международната федерация на спортисти с ампутации и инвалидни колички. 
Състезанието стартира на 28 септември в Сочи и ще продължи до края на седмицата. На Ружди му предстои да премери сили и в дисциплините хвърляне на диск и копие.
През 2014 година, Ружди завоюва първото място и най-добър личен резултат при гюлето по време на провелото се в английския град Суонзи европейско първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания. Тогава той се разписа и с две пети места - при хвърлянето на диск и копие. Година по-рано параолимпиецът, който през 2011-та бе обявен за  Спортист на годината за хора с увреждания, се върна от Световното първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания в Холандия с пълен комплект медали.