Неблагодарен жребий споходи „Дунав“ в турнира за купата на България. Футболистите на русенския отбор ще гостуват на 27, 28 или 29 октомври на „Литекс“ в Ловеч /датата ще бъде уточнена допълнително/. Лошото е, че БФС предвижда по един мач в 1/8-финалния етап от надпреварата. Вместо дирижиран жребий, при който по-бедните и нистопоставени в йерархията отбори да бъдат домакини срещу грандовете, БФС завъртя в урните всички тимове и на кой каквото се падне. 
Недомислена и несериозна работа! Ако футболната централа мислеше за по-малките клубове и искаше да им помогне поне мъничко и то индиректно във финансов план, двойката трябваше да е „Дунав“-“Литекс“. Защото сега в Ловеч ще отидат към 300 зрители, както впрочем се случва в почти всеки домакински двубой на „Литекс“, а на стадиона в Русе щяха да се изсипят поне 13 000 души! Ето как „Дунав“ можеше да осигури месеца от продажбата на билети.
Другият по-справедлив вариант е да се играят по два мача при разменено гостуване. Хайде, футболистите няма да се преуморят толкова! На някои отбори в Англия им се събират срещи през два дни, да не говорим, че на Албиона има мачове дори по Коледа и Нова година.
Както и да е, жребият е хвърлен. А той ще срещне следните двойки: „Вихър“ /Строево/-“Черно море“ /Варна/, „Берое“ /Стара Загора/-“Банско“, „Спартак“ /Плевен/-ЦСКА, „Локомотив“ /Горна Оряховица/-“Лудогорец“, „Локомотив“ /Пловдив/-“Монтана“, „Несебър“-“Левски“.