"Барселона" издържа труден първи тест след контузията на Лионел Меси и успя да спечели първа победа за сезона в Шампионската лига. Каталунците губеха с 0:1 при домакинството на "Байер" (Леверкузен) до 80-ата минута, но с два гола за три минути стигнаха до успех с 2:1.

С играта си обаче тимът на Луис Енрике показа, че ще има трудности без голямата си звезда. Освен това Андрес Иниеста напусна терена с контузия в 60-ата минута, което може да остави шампионите на Европа и Испания без още един от лидерите.

Страхотната форма на Роберт Левандовски пък донесе още една впечатляваща победа на "Байерн". Полският нападател отбеляза хеттрик за победата с 5:0 над непобедения в 46 поредни мача "Динамо" (Загреб).

Левандовски има десет гола в последните си три мача, а преди изиграването на останалите осем мача от втория кръг на груповата фаза "Байерн" остава един от двата отбора с пълен актив. Баварците оглавяват група F с три точки аванс пред "Олимпиакос" и "Динамо" и с шест пред "Арсенал". Другият тим с пълен актив е лидерът в група H "Зенит".