Футболистът на „Дунав“ Георги Чакъров си пожела „Левски“ за съперник в 1/8-финалната фаза на турнира за купата на България. Роденият в Смолян Георги е юноша на софийския гранд, а жребият ще се тегли днес.
„Не крия, че „Левски“ е в сърцето ми“, казва Чакъров в интервю за сайта „Блиц“. Той вкара решителния гол, с който русенският отбор спечели важна победа срещу „Банско“ с 2:1. 
„Не се чувствам герой. Футболът е колективна игра.  Определено имах нужда и заслужавах този гол след тежкото начало на сезона за мен. Имах контузии, наказания. Благодаря на семейството за подкрепата и посвещавам победния гол на баща ми Васил“, продължава Георги. 
Според него с малко късмет „Дунав“ може да е претендент за първите две места в „А“ група. Той намира, че възможностите на повечето отбори са „суперизравнени“. Халфът счита, че основни съперници на „небесносините“ ще са тимовете на „Поморие“, „Локомотив“ /Горна Оряховица/ и „Верея“.
„Русе е голям футболен град и определено се радваме на мощна подкрепа от феновете. Следват ни и в гостуванията, за което целият отбор сме им изключително благодарни. Аз и съотборниците ми даваме всичко от себе си, за да ги радваме. Искам да продължим да сме така обединени и успехът ще дойде, убеден съм“, завършва Чакъров.
„Какъв съперник си пожелавам при жребия днес? „Вихър“ /Строево/ и мачът да е в Русе! Шегувам се! Вече сериозно - какъвто и съперник да ни се падне, трябва да играем така, че да защитим авторитета на клуба“, заяви пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
Първите сигнали за състоянието на контузения в мача срещу „Банско“ Николай Парнаров са обнадеждаващи. Защитникът се чувствал по-добре, но не е сигурно, че ще се възстанови за домакинския двубой срещу „Локомотив“ /Мездра/.