Супермен, Скуби ду, Мики Маус, Смешник, Робин Худ, Аладин, принцеси, феи и куп други анимационни и приказни герои си дадоха среща вчера на карнавално дефиле, което бе част от шестата годишна инициатива „Приятели на осиновяването и приемната грижа“ на Комплекса за социални услуги в Русе. Десетки участници на възраст от 1 до 10 годинки пяха, танцуваха и се веселиха, а в края на забавата се почерпиха с традиционната торта-подарък от сдружение „Еквилибриум“. В детския карнавал се включиха и доброволци-аниматори от 12 „г“ клас на Гимназията по туризъм. 
През 2013 година направихме нещо подобно и беше много забавно. Затова тази година решихме да повторим, а и имаме нови деца в групите и искаме те също да се забавляват, каза психологът в Комплекса Янка Делева. Тя обясни, че целта на събитието е създадената общност от кандидат-осиновители, осиновители и осиновени в Русе и областта да се слеят с други семейства - приемни и биологични родители, а децата да се почувстват обичани, щастливи и спокойни. 
С шестата годишна среща „Приятели на осиновяването и приемната грижа“ Комплексът всъщност поставя началото на поредица дни, посветени на осиновяването. Днес ще има среща на всички осиновители, кандидат-осиновители и осиновени със специалисти в областта на приемната грижа и осиновяването - социални работници, психолози, психотерапевти. Кулминацията на събитията ще е във вторник, когато „Еквилибриум“ ще се включи във втория национален информационен ден на осиновяването. Тогава пораснали осиновени деца ще споделят своите мисли и чувства, съпътстващи израстването и реализацията им като възрастни и родители.