Остатъчен дълг от 20 стотинки по изтеглен бърз кредит станал причина мъж да вдигне на крак няколко офиса, а накрая да се изправи и пред съда.
Историята е от 16 септември, когато задлъжнелият към „Профикредит“ мъж се обадил на кредитния инспектор и възразил, че дължи 20-те стотинки. По-късно започнал да лекува нервите си с алкохол и след порядъчно пийване решил да се отбие до офиса на компанията. С нервен и груб тон поискал обяснение за дълга си и обвинил фирмата в мошеничество. Служител в офиса на няколко пъти му направил забележка да се държи прилично и да понижи тона, но опитите да го успокои завършили без резултат. Точно обратното - клиентът продължил агресивното си поведение и го предизвикал да излязат навън да се разберат като мъже. Служителят го посъветвал да напусне офиса, отворил вратата и го избутал през нея. Така двамата се вкопчили един в друг. Започнали опити за ритане, удари в корема, юмруци в лицето. Работниците в съседните офиси се стреснали от мелето и успели да разтърват двамата мъже. Междувременно била потърсена помощ на спешния телефон 112. Дошъл екип от полицаи, а впоследствие и Спешна помощ. Длъжникът се оказал с 2.09 промила алкохол, а кредитният служител - с отрицателна проба.
Въпреки това и двамата стигнаха до съд за дребно хулиганство. На първа инстанция получиха по 300 лева глоби, срещу които се възпротивиха и обжалваха на по-горно съдебно ниво. И окръжните магистрати обаче прецениха, че и двамата са демонстрирали агресивно и провокативно поведение, което е израз на незачитане на обществените норми на поведение и на обществения ред. Затова потвърдиха окончателно паричните им санкции.