Труп на мъж е намерен затрупан с клони в пясъчника за дълъг скок в двора на Професионалната гимназия по строителство и геодезия вчера около 15 часа. 
Започналото да се разлага тяло е открито от мъж, който разхождал кученцето си на спортната площадка. Като се доближил до трапа с пясък, той видял от клоните да стърчи човешка ръка и веднага подал сигнал на тел.112.  
На място пристигнала оперативна група от Първо РПУ и служители на Криминална полиция. След разместване на клоните е открито подуто тяло на мъж. Заключението от първоначалния оглед е, че трупът, чиято самоличност тепърва ще се установява, е престоял в пясъчника поне седмица.
Около пясъчника има следи от пиршенства на клошари и празни бутилки от бира, но не е ясно дали мъртвият е бездомник, убит и захвърлен в плиткия трап или е издъхнал от естествена смърт. Категорично е ясно само едно - и в двата случая някой го е прикрил с клони.
Съдебно-медицинската експертиза ще покаже дали мъжът е починал от естествена или насилствена смърт, каза директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов. 
По думите на ученици, които вчера се събраха около оградата на гимназията заради появилата се полиция, клоните от дървото до пясъчника са рязани на 14 и 18 септември и после са хвърлени в трапа, който не се използва в часовете по физкултура, защото е в далечния край на училищния двор.
Няма как да усетим миризма на леш - контейнерите са точно зад трапа с пясък и миришат постоянно на развалена храна, обясниха две жени, които живеят в кооперацията зад оградата на гимназията. Техни съседи също потвърдиха, че не са усещали съмнителна миризма в последните дни.
Директорката на гимназцията Камелия Денчева не бе открита за коментар.