С традиционна ръчно правена баклава от ветовския край и разнообразни вкусни сладкиши ДПС почерпи политици и журналисти за свещения мюсолмански празник Курбан Байрам, а депутатът Ферихан Ахмедова, която бе домакин, с усмивка каза, че догодина лично ще направи баклавата. Поканата на движението бе уважена от кандидатите за кметове Пламен Стоилов и Божидар Йотов, а сред домакините бе и още един участник в надпреварата на 25 октомври - Дауд Ибрям. Сред гостите бяха и временно изпълняващият длъжността кмет Димитър Наков, зам.-кметовете Даниела Шилкова и Страхил Карапчански. С голям букет и плакет дойде и председателят на вече приключилия работата си Общински съвет Васил Пенчев. 
Ахмедова благодари на гостите за уважението, като подчерта, че да канят гости и приятели на всеки Байрам от дълги години вече е традиция. За нас празникът Курбан Байрам е свещен, тъй като символиката е такава - освен жертвоприношение, хората си ходят на гости, искат си прошка и така започват на чисто, допълни още тя. Ако уважаваш човека отсреща, означава, че уважаваш Всевишния, посочи още Ахмедова. 
Стоилов благодари на членовете на ДПС за това, че неотклонно работят за Русе и подчерта, че няма да забрави как заедно с Ахмедова са се борили за замяната на горите в Лесопарка. Фактът, че на празника сме заедно, е олицетворение на това, че трябва да се обединим за благото на Русе, каза още той и допълни, че Русе е град модел на етническа толерантност. 
Ахмедова пък припомни, че за нея освен партията ДПС има и партия Русе. Тя бе категорична, че ще водят изцяло позитивна кампания, като разкажат с какво могат да допринесат за развитието на дадена община. След като го казвам в такъв свещен ден, означава, че ще го следваме. Колкото и да ни предизвикват, ще се въоръжим с търпение. Щом ни замерят с камъни, значи сме плодотворно дърво и сме значими, коментира тя.