Първият етап от строителството на търговската сграда с общо 40 магазина за промишлени стоки срещу автомивката на Централния пазар ще е готов през октомври. Той е на стойност 355 000 лв., като дружество „Общински пазари“ инвестира собствени финансови средства, а инвестицията ще се върне след седем години.
По-сложната част от строителните дейности по сградата - покривът, металната конструкция, страничните фасади, вече са изградени, каза за „Утро“ шефът на „Общински пазар“ Кунчо Кунчев. Той допълни, че е направена ел. инсталацията, водопроводите, положени са нови настилки. Остават само довършителните работи по поставянето на дограма и ролетни щори, обясни общинският шеф. 
Новата сграда ще е с две едноетажни търговски крила с вътрешна пешеходна алея в средата с ширина 3,5 м. Общата площ е 900 квадратни метра, като на първия етап ще бъдат изградени 20 модерни магазина за дрехи и обувки с нова инфраструктура и инсталации. Шефът на „Общински пазари“ обясни, че средната част няма да може да се ползва, тъй като трябва да се довърши вторият етап. 
Той посочи, че има интерес от наематели, като на предишните ще им бъдат обновени договорите. За удобство на клиентите всеки обект ще е с навес пред магазина за разполагане на допълнително количество стоки и търговска дейност на открито.
Новата търговска сграда се строи на мястото на стари постройки и складове, в които имаше пропадания и пукнатини, вътрешните стени бяха нестабилни, покривът силно амортизиран, липсваха нормален водопровод и работеща канализация, в критично състояние бе и електрическата инсталация. 
Фирма „Общински пазари“ е започнала и изграждането на сграда, в която ще се помещават магазин за риба и бърза закуска до пазара в кв. „Чародейка“. В момента се поставя металната конструкция на сградата, която ще е с обща площ 85 кв.м. Кунчев обясни, че тази конструкция е здрава, поддържа се и се топли лесно, а това е важно за наемателите. Очаква се обектът да е готов до края на октомври. Все още няма сключени договори с наемателите, но те са осигурени, допълни още той.