71-годишен мъж горя като факел в гаража до къщата си в Ряхово след възпламеняване на битова бутилка с пропан-бутан. Симеон Гатев е изваден от пламналата постройка от съсед, който успял да загаси огъня и след това е откаран от повиканата линейка на Спешна помощ в областната болница. 
Не мога да дам прогноза, но състоянието на пациента е много критично. Има около 70% изгаряния по цялото тяло, вдишал е много въглероден двуокис, а и дихателните му пътища са изгорели, съобщи началникът на отделение „Пластика и изгаряния“ д-р Станимир Георгиев, който лично се зае с борбата за спасяването на пострадалия.   
Инцидентът е станал вчера минути преди 15 часа в къща в края на селото по пътя за Бабово. Симеон започнал да пече пипер в гаража си с газова горелка на тенекия, която се захранвала от битова бутилка с пропан-бутан. В залисията не разрбал, че от редуцир вентила на бутилката изтича газ, който е по-тежък от въздуха и постепенно се утаил в помещението. Изведнъж от всички страни лумнали буйни пламъци и запалили дрехите и косата му, а докато мъжът вика за помощ, пламнали и складираните в гаража дърва за огрев.
„Видях огън в къщата на комшията и веднага излязох да разбера какво става. Като отидох до гаража на Монката, го видях целия в пламъци, викнах на внучката да се обади на пожарната и започнах да го гася. В това време излезе и комшията от другата страна, извади одеяло и дрехи и двамата загасихме горящото тяло на съседа“, разказа пред „Утро“ комшията на Симеон Великов.
В това време огънят се прехвърлил в двуетажната къща на Симеон и докато огнеборците от Сливо поле дойдат, покъщнината изгоряла и пламъците достигнали до тавана. 
На помощ се притече автомобил от Втора пожарна служба в Русе и двата екипа локализираха пламъците с над 10 тона вода.
Симеон Гатев е водолаз и цяло лято е работил в Слънчев бряг, където е обучавал млади водолази и едновременно е бил спасител на един от плажовете в курорта, казаха негови съседи. През това време 89-годишната му майка била в къщата в Ряхово. В четвъртък Симеон я закарал в Русе, където живее със семейството си, а вчера се заел да прави зимнина. При печенето на пипера газта в едната бутилка свършила и той отишъл с колата си да я зареди на газстанцията.
На връщане ми каза, че бутилката изпуска газ, но въпреки това пак влезе в гаража и започна да пече пипер. Малко след това стана белята, обясни друг комшия на пострадалия.