Организаторите на международния фестивал за съвременна френска музика“Франкофоли“ /“Les francofolies“/, който се провежда в Благоевград от 24 до 26 септември, избра екипа на русенската телевизия ТВН да осъществи телевизионната реализация и модерната мултимедийна система на тридневния фестивал. Събитието се радва на широк медиен интерес, като желание да отразяват фестивала са заявили от телевизия France 2, канадски и белгийски телевизии.
„Франкофоли“ е най-големият франкофонски музикален фестивал и се провежда традиционно в Ла Рошел-Франция. За цялото му 30-годишно съществуване домакини на фестивала са били още 5 града в света - Монреал, Спа, Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин.
Благоевград е шестият град в света, който ще се превърне в световен център на френската песен. В продължение на три вечери почитателите на френската музикална култура ще имат възможност да видят и чуят световно известните Патрисиа Каас и Патрик Брюел, любимият на няколко поколения DJ Боб Синклер, култовата френска група „КИО“, Кристоф Уилем и рапърът Сопрано.