Футболният съюз измести за утре мачовете от 9-ия кръг в първенството на „Б“ група. Промяната бе направена заради двубоите от турнира за купата на България, които се играха по средата на седмицата. Последната среща от кръга между „Поморие“ и „Лудогорец 2“ бе насрочена за понеделник /28 септември/. 
Футболистите на „Дунав“ ще пътуват днес към Пирин планина за утрешния си мач срещу „Банско“ /17 часа/. След като отседне и отдъхне в хотела, отборът ще направи една тренировка преди мача, който ще се играе на 927 метра надморска височина.
Тимът на старши треньора Веселин Великов най-сетне ще е в пълен състав. Атанас Атанасов се завръща след наказанието, което изтърпя с лишаване от права за един мач. В групата ще са възстановените след травми и вирусни инфекции Георги Чакъров, Ивайло Раденцов, Деян Лозев. Николай Колев също преболедува през седмицата, но ще се качи на автобуса.
„Всеки мач е важен! Няма леки и тежки съперници. Трябва да сме много концентрирани и бързи в действията си. Сигурен съм, че пак ще създадем достатъчно голови положения. Ще играем за победа“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.     
В другите мачове: „Нефтохимик“ /Бургас/-“Септември“ /Симитли/, „Созопол“-“Литекс 2“, „Ботев“ /Гълъбово/-“Спартак“ /Плевен/, „Локомотив“ /Горна Оряховица/-“Верея“ /Стара Загора/, „Оборище“ /Панагюрище/-“Пирин“ /Разлог/, „Локомотив“ /Мездра/-“Добруджа“.