Възмущението си от това, че съседи са отделили от почивката и парите си, за да обновят входа на блока, в който живеят, а часове по-късно две момичета са използвали прясно боядисаните и ремонтирани стени като поле за импровизирано творчество, изрази пред „Утро“ домоуправителят на вход „А“ в блок „Дав 2“ на улица „Плиска“ 52 Теменужка Козарева.
Жената разказа, че целият вход се е обединил през четирите почивни дни покрай 22 септември с идеята да направят общите части по-привлекателни. И тъй като на места стените били напукани, хората със собствени усилия ги шпакловали, а след това ги боядисали. Освежили електрическите табла, пощенските кутии и асансьора. Щастието им от добре оползотворената почивка обаче траяло едва ден-два. 
„Благодарение на видеонаблюдението, което монтирахме, успяхме да заснемем как двете девойки драскат и рисуват сърчица с перманентен маркер върху току-що ремонтираните ни фасада и асансьор“, възмущава се домоуправителката. И се зарича, че ще пусне жалба в полицията, както и че ще разлепи на видни места ясно заснетите лица на тийнейджърките. Тя е убедена, че момичетата не живеят в блока.
Козарева се обърна първо към „Утро“ с надеждата двете девойки да бъдат по-бързо разпознати и да се открие повече информация за тях.