„Сбогом, мое дете!“ Това според очевидци са били последните думи на 64-годишната В.Р. от Русе, която в 13.05 часа вчера се хвърли под влака Варна-Русе в района на „Кауфланд“.
Жената дошла до лобното си място по пътеката от квартал „Родина“ и разговаряла по мобилния си телефон преди да направи най-страшната стъпка.
Машинистът не е имал никаква възможност да реагира, а избралата смъртта жена - никакъв шанс да оцелее.
Причината за фаталното решение на жената вчера не бе изяснена. Предполага се, че е страдала от нелечимо заболяване и е избрала ужасния край, за да се избави от нетърпимите болки.
Заради самоубийството хората останаха във влака близо два часа, за да може оперативната група на Транспортна полиция да приключи с огледа.
Това е третият инцидент с варненския влак от началото на годината. На Богоявление 14-годишно момиче получи травма на главата и на ръката, тъй като бе много близо до линията на прелеза на Кооперативен пазар и въздушната вълна от идващата от Гара разпределителна композиция го хвърли на земята. На 17 януари много рано сутринта, още преди разсъмване, пак на същия прелез загина 21-годишна жена, която в мъглата не видяла идващия влак и тръгнала да пресича линията при спусната бариера.