Русенският криминален ветеран Божидар П. с прякор Шивача, който има в досието си 46 криминални регистрации, е заловен след три удара в жилища във Велико Търново за над 4500 лева.
59-годишният рецидивист атакувал апартаментите в различни квартали в града в периода април-август и   отмъкнал общо 1100 лева, лаптоп и 52 грама златни бижута. След като влезли в дирите на бандита, великотърновските криминалисти съвместно с колегите им от Областната дирекция на МВР в Русе заложили капан и го спипали при поредна кражба в апартамент в Търново. След това при обиск в жилището му в Русе са открити златните накити и лаптопът, парите били похарчени.  
Заради дебелото му полицейско досие и непрекъснатите кражби от жилища и офиси преди 12 години Шивача бе вкаран в затвора в Ловеч. След излежаване на петгодишна присъда той се развихри във Варна и набързо успя да разбие четири жилища, откъдето задигна пари и злато. С помощта на русенските криминалисти Шивача отново бе заловен и върнат в затвора. Тази пролет той излязъл на свобода и решил да смени „ловния район“. Избрал Велико Търново, където полицията не го познава, но и гастролите там приключиха.