В малък пъстър многоезичен Вавилон ще се превърне Английската гимназия и паркът около нея в петък. Тогава учениците ще отбележат Европейския ден на езиците, който се чества всяка година на 26 септември. През целия ден в училището ще звучат английски, немски, френски и руски езици, които се изучават в АГ.  
В голямото междучасие гимназистите ще раздават флаери на съученици и на минувачи в парка, които ще разказват за значението на владеенето на чужди езици. По същото време в училището ще отвори врати Езиково кафене - момичетата и момчетата ще представят културните традиции на различните страни в Европа. Заедно с това ще черпят и със сладки и солени кулинарни изкушения, традиционни за държавите. Вкусните чудесии ще приготвят самите ученици предварително, за да подсладят празничния ден, обясни директорката на АГ „Гео Милев“ Адриана Митова. 
Специално Дърво на Европа пък ще бъде окичено с разнообразни езикови илюстрации на лингвистичното многообразие на европейското езиково семейство. Така ще спазим традицията да отбележим Европейския ден на езиците, който за нашето езиково училище е важен и ценен, каза Митова.