„Оргахим“ стана поредната русенска фирма, която се оплака от липса на квалифицирани кадри за производството си. Вчера изпълнителният директор на групата Мариус Вакароиу заяви на пресконференция, че броят на работещите в цеховете на фирмата се е увеличил с 40% за последната година, но трудностите при набирането на персонал стават все по-големи. Затова според него вина има липсата на химически специалности в Русенски университет и закриването на специализираната гимназия по химия. 
Към момента в „Оргахим“ работят около 400 души, като се планира персоналът да се увеличи.
„Оргахим“ отчита 10% ръст на продажбите за всички продуктови линии в сравнение с миналата година. Най-високи са резултатите в сегмента строителство, където продажбите са двойни в сравнение с 2014 г. Най-продаваните продукти са мазилки и топлоизолационни системи, при които реализацията неколкократно надхвърля плановете.
Ново направление за „Оргахим“ са хидроизолационните системи. Асортиментът включва три сертифицирани системи, от които една на акрилатна и две на циментова основа. 
Друга новост в портфолиото на „Оргахим“ е огнезащитата на метални конструкции. Ново е и направлението за индустриални подови покрития - епоксидни и полиуретан циментови. Валидирането на продуктовата гама е приключено, направени са изпитания, лабораторно и в реални условия, вече са реализирани и първите проекти.