„Дунав 8806“ загуби 46:62, а после победи „Олимпия“ в Брашов с 60:53 в контроли №3 и №4 между двата тима. Първите два мача в Русе завършиха с успех на „сините феи“ - 75:71 и 86:63. Американката Юрика Ша Брукс не игра в Брашов, защото лекува контузия.
Сега баскетболистките на „Дунав 8806“ ще търсят още по-добрата си форма в турнира „Русчук“, където ще се срещнат с румънския „Шепши“ /Сфюнту Георге/, сръбския „Шумадия“ /Крагуевац/ и „Нефтохимик“ /Бургас/. Те ще посрещнат съперничките си в „Булстрад Арена“, която вече грее с монтирания от италианци състезателен паркет. Турнирът ще е на 25, 26 и 27 септември. Билетът с цена от 6 лева ще важи за два мача на ден.      
„В първия двубой в Румъния не бяхме достатъчно концентрирани. После обаче играхме много правилно“, заяви старши треньорът на шампионките Георги Божков.
Победа в първата си контрола с 68:52 срещу румънския „Телеорман“ записа и новата селекция на „Хасково“. Поредната американска перла в отбора на хасковлийки Джазмин Пъркинс вкара 25 точки.
„Берое“ пък привлече Мария Цанкова и Естер Мичева. Старозагорските баскетболистки ще гостуват на „Дунав 8806“ в първия мач от новото първенство на 17 октомври.