Програма максимум е „Атака“ на балотаж. Това може да стане, има такава готовност, има ги и гласовете. Основната ни цел е националистическият вот да се обедини, вместо да се разцепва. Това заяви кандидатът за кмет и водач на листата за общински съветници Мирослав Славчев.
Славчев е общински съветник и зам.-председател на Общинския съвет. Той посочи като свои предложения през годините, с които се гордее въвеждането на платеното паркиране в града и видеонаблюдението, което се изгражда. 45-годишният финансист стана известен с категоричната си позиция против избирането на омбудсман в Русе, като нарече бъдещия обществен посредник „лапач“ и „търтей“. Славчев обясни, че продължава да е против идеята от такава фигура, тъй като тя ще бъде кметски служител, а не защитник на обществото. Иначе освен като един от първите членове на „Атака“ в Русе е популярен като национален рекордьор по дълбочинно гмуркане.
Партията на Волен Сидеров ще играе за кметските столове в Сандрово, където издига земеделския производител Мирослав Минчев, както и в Николово, където ще разчита на Велико Димитров. Двамата кандидати за кметове са последни предложения за общински съветници.