Благой Георгиев за пореден път привлече вниманието - и то пак извън футболния терен. В петък Джизъса се врече във вечна вярност /което е доста спорно предвид биографията му - бел. ред./ на милионерската наследница Есмер Омерова, която вече е Георгиева, след като каза заветното "да" на футболиста на "Рубин" (Казан). 33-годишният плейбой, който има две деца от бившата си Христина Витанова, сложи край на ергенския си живот на бляскава церемония в Москва. Всичко беше изпипано по перфектен начин, а от обкръжението на Благо разказаха подробности пред "ШОУ" и разкриха как лидерът на Чечня Рамзан Кадиров спонсорирал събитието.Любовта между Благо и Есмер пламна едва преди няколко месеца, но ето че не им беше нужно много време, за да се вземат. В началото на май бившият ни национал публично се похвали, че е забил руската танцьорка (б.р. - европейската шампионка по аржентинско танго), която има прилика с Анджелина Джоли. Заради Есмер Георгиев заряза ученичката тогава Куини-Алис, забивайки й 
нож в гърба точно преди бала й. 

Предложението на Джизъса за брак с Есмер дойде през юни, когато той заведе новата си любов в Дубай. Георгиев избра любопитен пиниз - покани любимата на разходка с хеликоптер, а на пистата, където кацаха, беше сложен огромен транспарант, на който на английски пишеше: "Есмер, омъжи се за мен!". Естествено, госпожица Омерова веднага произнася съдбовното "да" и така се стигна до датата 18 септември 2015 година, когато влюбената двойка се венча в Москва. Първоначално се очакваше да има сватбена церемония на Българското Черноморие това лято, но сценарият се промени.

От обкръжението на футболиста разказаха пред "ШОУ", че той се обидил на българските медии след скандалната случка на Колизеума и се отказал от идеята да има сватба първо у нас, а след това и в Русия. Есмер също се заинати и заради претенциите й Благо почти нямаше гости от България. Негови приятели разкриха пред вестника на народа, че в последния момент Георгиев с неудобство ги отказал, съобщавайки им неприятна вест. Гостите от България трябвало сами да си плащат самолетните билети, тъй като Есмер била категорична и не позволила на мъжа си да се бърка в джоба. 

Дори един от най-близките на Благой - Венцеслав Стефанов, пропусна сватбата, въпреки че е бил сред калесаните. В крайна сметка президентът на "Славия" не пътува до Москва. На тържеството нямаше и нито един от нашите футболни национали. Не е тайна, че сред най-близките на Благо е Валери Божинов. Нито той, нито Димитър Рангелов и Чавдар Янков например не пътуваха до Русия за сватбата на дългогодишния си авер. 

"Явно Есмер така беше изчислила всичко, че вместо да влязат в преразход, всъщност се оказаха на печалба", коментираха познати на Благо. Скъпите подаръци на младоженците възлизат на близо 1 милион долара, изчислиха набързо запознатите.

А разходите по организирането на събитието са не повече от 500 хиляди долара. За перфектния вид на всичко се погрижи не кой да е, а сватбеният агент на руските олигарси Юлия Шакирова. 

Най-чаканото светско събитие на годината се състоя в изключително скъпото селище Довил, което се намира в предградията на Москва. Мястoто е запазено за руските олигарси. Играещият за татарския тим "Рубин" Благой Георгиев e известен с широките си пръсти и любовта към лукса. Той лично е настоял сватбата да се състои в уникалния ресторант на Довил. 

Самото бракосъчетание се проведе на платформа, която се намираше над 25-метров басейн в хотел "Радисън Роял". Тържеството беше оцветено в бяло-синьо-сребристо сияние. Декораторите бяха оформили пространството около масите като магическа градина с невероятни падащи цветя, 3-метрови шоколадови фонтани, лампи със скъпоценни камъни и прочее впечатляващи луксозни детайли. 
Сватбената рокля на булката беше същинско произведение на изкуството - с 300 скъпоценни камъка и гол гръб, който прилепваше идеално върху тялото й, на което завиждат и манекенките. От своя страна Благо беше с класически черен костюм, бяла риза и вратовръзка. В по-късен етап на партито младоженците смениха тоалетите си. 

Георгиев изрично настоял пред присъстващите да не публикуват в социалните мрежи снимки от събитието. Футболистът и жена му бяха първите, които показаха кадрите на следващия ден, когато се развихриха в "Инстаграм". 

Любопитното беше, че младоженците и гостите на сватбата се наслаждаваха на изпълненията на легендарния руски певец Йосиф Кобзон. Любимецът на Владимир Путин пя на бляскавото тържество срещу солиден хонорар. "ШОУ" разбра, че парите обаче му връчили не Благо и Есмер, а... Рамзан Кадиров. 

Лидерът на Чечня, който е почетен президент и благодетел на бившия клуб на Георгиев "Терек" (Грозни), много тачи Джизъса и от годините двамата са в приятелски отношения. Кадиров не само уредил Кобзон да пее за младото семейство и гостите им, а и се отчел с най-скъпия подарък от всички, връчени на Благо и Есмер. Чеченският бос връчил на футболиста сабя от чисто злато и сребро. Подобен подарък според кавказките традиции се дава на особено близки приятели или високо уважавани хора. 

Щастливата булка пък вече има гривна от чисто злато и уникална огърлица с диаманти на стойност 100 000 долара. Благо и любимата му са били обсипани с още луксозни дарове, пратени от политици, спортисти и техни приятели от двете руски републики - Татарстан и Чечня. Бивши съотборници от "Терек" изненадали младоженците с армагани, характерни за Татарстан – кадифени възглавници със златни и сребърни нишки и обсипани със скъпоценни камъни, както и златен часовник. Новото семейство получило и прескъп сервиз за чай от фин порцелан с изображение на най-красивата и пищна джамия в Казан "Кул-Шариф". За Есмер пък имало бял сватбен чадър, направен със сребърни конци и диаманти, подаряван според източните традиции. 

Въпреки че Есмер спряла за сватбата авери на Благо от България, разбира се, че тържеството беше уважено от семейството му. Родителите на футболиста, както и брат му, присъстваха на бляскавото събитие. От обкръжението на Благо разказаха пред "ШОУ", че най-доволна била майка му. "Кротна се най-после! Браво на Есмер, че го вкара в правия път, а още по-хубавото е, че прие децата му от Христина и ги има като свои", коментирала майката на Благо Джизъса. 

Малките Давид и Йоана също привлякоха вниманието на сватбата. Децата на футболиста от бившата гимнастичка Христина Витанова вече около месец са при татко си в Русия. Есмер ги гледа като свои и сияеше от щастие, че бяха шафери на сватбата им. Още дни преди церемонията руската танцьорка се похвали в социалната мрежа с наследниците на Благо, публикувайки техни общи снимки. На другия полюс обаче била бившата му. Христина не приемала глезотиите на Есмер и се обадила на Георгиев, за да му се скара, че позволява на новата си да се снима с нейните деца. 

Запознати разкриха също така пред "ШОУ", че скоро Благо ще има дете и от рускинята, която вече била бременна. Много доволна, че Благо и Есмер се взеха, бе и Николета Лозанова, която от години е в приятелски отношения с футболиста. Бившата на Ники Михайлов и Валери Божинов отправи мило пожелание към младоженците, което в същото време бе удар под кръста за друга двойка. Лозанова жегна Алисия и Михайлов: "Ето, че има и съвременни приказки, в които красавица и принц, обичащи се безгранично, не чакат 100 години да се опознаят, а напук на всичко и всички си казват „Да“, преливащи от щастие! Благо, възхищавам ти се за това, че показа на много „мъже“ как се обича една жена! Колкото, толкова... бъдете все така прекрасни, един до друг, един зад друг, един в друг“, написа НиЛо под видео на Есмер в социалната мрежа.