Операционен блок за орална хирургия бе открит вчера в Центъра по дентална медицина 1 /Стоматологията/.
Имахме нужда от този блок. Благодарение на него  няма да се налага хора със счупени челюсти в катастрофи или при други инциденти да се транспортират до София или други градове, а ще бъдат оперирани тук, каза управителят на центъра д-р Цветанка Доганова.
В новия комплекс са вложени над 150 000 лева, като 100 000 от тях са отпуснати от общинския бюджет. Изграждането му е започнало в края на май, на 26 септември се очаква апаратурата да пристигне, а към 15 октомври ще бъде на разположение на пациентите и трима орални хирурзи и трима специалисти по детска орална хирургия, допълни д-р Доганова. 
За изминалите 4 години сме инвестирали във всички лечебни заведения. За следващата година са предвидени инвестиции в ДКЦ 1, има проект за разширяване на Белодробната болница, работи се и за трансформирането на Многопрофилната болница в Университетска, за което сме инвестирали над 11 000 000 лева, каза кметът Пламен Стоилов, който присъства на откриването заедно със заместника си Иван Григоров и председателя на разпуснатия вече общински съвет Васил Пенчев.