1100 дипломи бяха връчени вчера тържествено в Русенския университет на бакалаври и магистри. Сред тях е първият випуск от медицински сестри и акушерки, които вече работят в здравеопазването. На специално тържество документите за завършено висше образование получиха отличниците на випуск 2015 - това стана в залата на Канев център в присъствието на много гости. Първенците на випуска са 68, а пълните отличници са 11. 
От днес, с дипломата от Русенския университет, вие официално сте част от новото поколение професионалисти на България, каза в приветственото си слово към абсолвентите ректорът чл.-кор.проф.Христо Белоев. Той лично връчи дипломите на най-добрите завършващи.  Младите хора бяха поздравени от зам.-министъра на икономиката Даниела Везиева, зам.областния управител Станимир Станчев, поздравителен адрес бе отправен и от кмета Пламен Стоилов. 
От името на абсолвентите Станимира Ангелова, която е от първия випуск медицински сестри и акушерки, поздрави колегите си и благодари на преподавателите в университета. След това останалите абсолвенти получиха дипломите си по факултети.