Монтажът на настилката в „Булстрад Алена“ за мачовете на „Дунав 8806“ от международния турнир „Русчук“ ще стартира на 19 септември. Тя ще бъде готова до 21-22 септември, когато русенските баскетболистки ще могат да направят пробна тренировка, обяви на пресконференция вчера мениджърът на залата Борислав Велков. Турнирът е на 25, 26 и 27 септември. 
„Настилката е италианска. Налице е новото LED осветление, първо и без аналог в България. Билетите ще се продават онлайн чрез веригата на „Ивентим“. Билети ще могат да се купуват и на касата пред „Булстрад Арена“ минути преди всеки двубой. На тях ще има достатъчно информация за съответния мач. Освен това ще важат за застраховка, така че трябва да се пазят до излизане от залата“, обясни Велков. 
„При мачовете в Европа винаги се снимахме пред залите на домакините. При вида на тези съоръжения губехме още от съблекалнята с 10 точки. „Булстрад Арена“ е най-добрата зала в България - като архитектура, оборудване, местоположение. Сега гостуващите отбори от Европа ще имат респект към нас. Със сигурност ще ни трябва време за адаптация към нова обстановка. Надявам се, че нашите домакини ще монтират табло, в което само ние ще бележим кошове“, пошегува се старши треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков.
„Когато пристигнах в Русе през 2008 година, тук имаше само едни пилони. Тайно се надявах, че ще мога да играя в нова зала. Днес това е моя сбъдната мечта и май съперниците ни ще трябва да се снимат пред нея. Призовавам феновете да напълнят залата“, каза капитанката на отбора Зорница Костова. 
„Чувствам се като у дома си. Нямам търпение да играя официални мачове за шампионски отбор, защото никога не ми се е случвало“, заяви американската баскетболистка на „сините феи“ Юрика Ша Брукс.
Членът на УС на БК „Дунав“ Димитър Димитров подари на Борислав Велков колаж със снимки от най-паметните мачове на „Дунав 8806“ през предишните сезони.
„Това е нашият малък знак за сътрудничеството и партньорството с нашите приятели от „Булстрад Арена“, подчерта Димитров.