Второто издание на Есенния театрален салон започва на 5 октомври, когато в Голямата зала на Доходното здание публиката ще види „Сирано дьо Бержерак“. Спектакълът е на русенския театър, постановка на голямата българска режисьорка Бина Харалампиева, а в главната роля е Герасим Георгиев-Геро. Премиерата на постановката по пиесата на Едмон Ростан ще бъде в края на септември, а през октомври ще бъде играна също и на 20-и. На 6 и 29 октомври в афиша на салона е включена друга септемврийска премиера на театър „Сава Огнянов“: „Бяло върху бяло“ в постановка на режисьора Венцеслав Асенов. Първото представление ще се играе на 23-и този месец, като в малката театрална зала „Константин Димчев“ ще бъде и авторката Майя Праматарова, която специално пристига от Ню Йорк в Русе. 
На 8 октомври в камерна зала „Слави Шкаров“ Николай Урумов ще гостува с моноспектакъла „Ние българите - открит урок за чужденци“ по текст на Александър Урумов. Комикът ще влезе в ролята на професор Мисирков и ще изнесе публична лекция с основни акценти като „България на три морета и пет ракии“, „Почивка. Предпочивни и следпочивни дни“, „Америка, България и Деня на неблагодарността“, „За ползата от айфоните и вредите от айдуците“ „Македония, Макинтош и Маке Маус“ и други. 
Сливенският театър гостува на 15 октомври, за да представи спектакъла „Изкушение“ по текстове на Елин Пелин. Представлението е адресирано най-вече към ученическата публика. За невръстната публика е предназначен и спектакълът на Варненския драматично-куклен театър „Стоян Бъчваров“, наречен „Фолклорни фантазии“, който ще бъде представен в Русе на 20 октомври. Ден по-късно тази сюжетно-жанрова линия ще продължи русенското представление „Шибил“ по разказа на Йордан Йовков с участието на танцьори от Фолклорния танцов театър „Найден Киров“. 
За 27 октомври е предвидено гостуване на театъра от Ловеч, за да представи пиесата на сръбския класик Бранислав Нушич в постановка на Йосиф Сърчаджиев. На 29 и 30 се очаква едно ново русенско заглавие - „Приказка от грешки“, авторски спектакъл за деца на Орлин Дяков. 
Закриването на Есенния театрален салон ще бъде с постановка, привлякла вниманието на публика и театрална критика: спектакъла „В полите на Витоша“ на Пейо Яворов. На 2 ноември от 19 ч на Голямата сцена в Доходното публиката ще види постановката на режисьора Красимир Спасов и цяло съзвездие бляскави имена от театър „Българска армия“: Веселин Анчев, Иван Радоев, Тигран Торосян, Явор Бахаров, Радина Кърджилова, Стефка Янорова, Йоана Буковска и други.