Частен любителски самолет се насочил към джип „Форд Куга“ и след като изумил пътуващото в него  четиричленно семейство, принудил шофьора да свие рязко вдясно и да скочи в еднометрово дере до пътя. За късмет инцидентът се разминал без ранени, само с щети по автомобила.
Необичайният екшън се разиграл в неделя в 19.40 часа след Писанския мост в посока Русе. Русенско семейство с две деца се връщало от почивка на морето и по нагорнището след моста край Писанец водачът Венелин Георгиев изпреварил разградски „Фолксваген Джета“ с трима човека в него.
„Точно на равното, където платната са три, срещу мен се зададе малък частен самолет и започна заплашително да се снижава. В първия момент помислих, че това е дрон, който е аварирал и иска да кацне на свободните две платна на пътя, но после видях, че е самолет, който идва право към джипа. Инстинктивно отбих рязко вдясно, за да се предпазя от удар, и паднах в дълбока канавка с храсти. Ако не бях с джип, семейството ми беше обречено“, каза вчера пред „Утро“ Георгиев, който още не може да се отърси от преживения шок.
При направената по неволя каскада десният праг на автомобила се сцепва, има и драскотини по десния преден калник.
Според тримата очевидци от фолксвагена веднага след инцидента пилотът е вдигнал самолета и е отлетял към Писанец, което навежда Георгиев на мисълта, че е станал жертва на изключително неуместна и много опасна шега за сплашване.
„Дали самолетът е отлетял от летището в Бъзън или е искал да се приземи там, само мога да гадая, защото наоколо има няколко летища и не се знае от кое точно е тръгнал“, посочи Георгиев. 
Четири коли спрели да помогнат на хората от излезлия от пътя джип, но нито една не успяла да го изтегли на шосето. В това време минал полицай от Русе, който отивал на работа в РПУ-Ветово.
„Човекът действа много адекватно, веднага отцепи движението, обади се по телефона си на няколко места и накрая спря платформа на преминаващ автомобил на частна Пътна помощ от Разград, който ме изтегли на пътя“, обясни Венелин Георгиев. След това той отишъл във Ветово и пуснал жалба за започване на следствени действия за издирване на пилота, който заложил на карта четири живота с просташкото си забавление.
„До момента не сме открили пилота, но проверките продължават“, каза вчера директорът на ОДМВР ст.комисар Теодор Атанасов.