Община Русе, Клубът на ветераните и БФС ще отбележат с приятелски мач между известни в близкото минало футболисти 40-годишнината от победата на „Дунав“ с 1:0 срещу „Рома“. Двубоят преди 4 десетилетия, за който се говори и до днес, бе от турнира за купата на УЕФА.
„Бях след зрителите на това паметно събитие. Ако искаме да имаме приемственост, трябва да уважаваме футболната история на Русе“, заяви на пресконференция вчера зам.-кметът Иван Григоров.
Той покани любителите на футбола да заемат в събота докъм 15.30 чеса местата си на Градския стадион, за да поздравят ветераните. 
„На празник като на празник! Дано той да продължи и в 17 часа, когато на терена ще излязат вече отборите на „Дунав“ и „Оборище“ /Панагюрище/“, пожела Григоров.
А в по-ранния приятелски двубой ще видим ветерани на „Дунав“ и стари майстори от София, обясни председателят на областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. Те ще играят в смесени отбори. Сред гостите ще са славни футболисти като Павел Панов, Стефан Павлов, Емил Спасов, Иван Стоянов-Типеца, Александър Костов, Цветан Веселинов-Меци, Стефан Павлов-Фифи Перото, Ангел Станков, Георги Цветков-Цупето, Красимир Коев, Кирил Ивков, Николай Марков, Стефан Василев, /всичките от „Левски“/, Георги Велинов-Джони, Красимир Горанов, Иван Зафиров, Пламен Янков /ЦСКА/.
Съставът на „Дунав“ ще включва хората, играли в мачовете срещу „Рома“ - Игнат Младенов, Благой Далев, Павел Малинов, Иван Въжаров, Тодор Тодоров, Венцислав Ламбев, Никола Христов, Стоян Илиев, Тодор Иванов, Людмил Александров, Николай Николаев-Румънеца. Русенската селекция ще бъде допълнена още от Борислав Богомилов, Драгомир Григоров, Димитър Тотев и др.
Участниците в 30-минутния ветерански двубой ще получат юбилейни фланелки в синьо и бяло. Освен това те ще бъдат поздравени от директора на дирекция в БФС Антон Попов. На полувремето на двубоя „Дунав“-“Оборище“ водещият Мариян Савов ще интервюира звездите от близкото минало.
„Изминаха толкова години, но сантиментът си остава. Идеята за този празник бе на Клуба на ветераните. Тя бе подкрепена от Община Русе и БФС. Хубаво е, че ще се съберем в момент, когато сегашният „Дунав“ отново се опитва да е върху гребена на вълната. Мисля, че избраното време за провеждане на този юбилей е съвсем подходящо“, каза капитанът на „Дунав“ от легендарните мачове с „Рома“ Иван Въжаров.