Дефиниране на понятията автосервиз и автосервизна дейност, конкретизиране на местата за извършване на автомобилни ремонти, регистрация и категоризация на автосервизите и санкции за собствениците на автопаркове, които не се грижат адекватно за техническото им състояние - това са предложенията, които направи сдружение „Сервизи за качество на автомобилния ремонт“ /СКАР/ по време на вчерашната среща при областния управител Стефко Бурджиев. В нея участваха и депутатите Искрен Веселинов и Добрин Данев, които се ангажираха да поставят темата в парламента. 
Основните теми на разговорите бяха некачествените ремонти, извършвани от нерегламентирани и неконтролирани от никого майстори и сервизи и неплащането на данъци от монтьорите в сивия сектор - все неща, за които СКАР говори от три години.
Стефко Бурджиев и заместникът му Станимир Станчев се ангажираха да организират среща на СКАР с председателя на парламентарната транспортна комисия Йордан Караджов. Отделно ще се създаде и ведомствена работна група, която ще работи по изготвяне на проектозакон, свързан с промените в автосервизния бранш.