„Живеем в един филм на ужасите, всички хора считат че последните 20-22 години от живота им като че ли са се изтрили с гумичка, върнаха се реторика и поведение, което помним от началото на 90-те, когато се противопоставяха хората на правилни и неправилни. В момента всичко това дразни хората. За съжаление, всичко това води до един огромен минус за имиджа на държавата ни навън - не само нашите европейски партньори, но и другите изключително трудно вече ни понасят и преглъщат.“ Това заяви Емел Етем, която бе пратеникът на централното ръководство на областната конференция на ДПС в Русе.
„Тръгваме към парламентарните избори с разбирането, че това управление е изкючително вредно за страната. Видяхме, че еднопартийното управление винаги води до залитане или до слънчасване. Затова основната ни цел е да направим всичко необходимо“, добави бившият министър на бедствията.
„Тези, които ни познават, са наясно, че ние не сме спирали да работим за следващите избори - правим го от първия ден след предишните. През предходните два мандата нашите избиратели се убедиха, че е изключително важно да присъстваме във властта, защото това е единственият инструмент те да могат да решават проблемите си на село, да имат пътища, да имат канализация, да имат някакви врати, на които могат да почукат и най-малкото да им дадат информация. Сега строим магистрали, метро, като че ли каним всички: Елате да си поживеем в София, колкото хора сме останали в държавата! А какво да правят тези хора, които останаха по селата, в малките градове? За съжаление аз като русенка съм изключително притеснена за моя град и регион, от един от водещите региони в страната, ние останахме един град със затихващи функции“, обобщи Емел Етем.