Съдийската сеч срещу „Дунав“ продължава с пълна сила. Отборът бе притискан безмилостно до стената по-рано в мачовете срещу „Нефтохимик“, „Созопол“ и „Поморие“, но някак все успяваше да се измъкне от реферските брадви. Този път вече нямаше мърдане в двубоя срещу „Локомотив“ в Горна Оряховица - 0:2! 
Първата загуба на лидера в „Б“ група дойде след безобразни отсъждания на главния рефер Георги Игнатов. Доцентът от Софийския университет и колегите му повлияха нагло върху изхода на срещата. На първо време отмениха напълно редовен гол за „Дунав“. Ситуацията се разигра в 14-а минута, когато капитанът Диян Димов прати топката в мрежата на „Локо“. Арбитрите измъкнаха домакините със засада на... Юлиян Ненов! 
Дунавци имаха и други шансове. Мартин Ковачев прати топката в гредата от идеална позиция. Пак дирекът спаси „железничарите“ след изстрел на Ненов. Чакъров пък не отигра вярно последен решаващ пас. При повече точност Мирослав Будинов щеше да бъде изведен сам срещу вратаря.
След почивката лошият терен започна да работи за локомотивци. Късметът и съдиите дружно им се усмихнаха при едно центриране пред Мартин Луков. Райнов се оказа по-бърз от защитниците и вратаря - 1:0. Той беше в очевадна засада, само че този път нямаше кой да размаха флага.
Вторият гол бе още по-скандален. Димитър Байдаков си пое топката с дясната ръка и останал сам срещу Луков, направи 0:2.
Доказателства за тези тънки положения могат да се намерят в стоп-кадри, качени на сайта fcdunav.com. Те са извадени от запис на мача. Особено ясно се вижда как Байдаков слага начало на дрибъла си, овладявайки топката с ръка.
Ако изключим намесата на съдиите, дунавци трябва да се сърдят и на себе си. Когато имаха превъзходство, така и не успяха да реализират положенията си. Не се случва за първи път. Като цяло отборът се представи по-добре през първото полувреме, а след почивката се поувлече по силовата игра на домакините. Известно извинение бе и лошият терен, който отне до голяма степен очевидното техническо превъзходство на „небесносините“. Игрището бе кално като след подранила есенна оран.
Загубата е част от играта и дунавци трябва да се отърсят по-бързо от лошото настроение. Идва домакински мач срещу „Оборище“ /Панагюрище/ и тимът ще се вдигне отново с помощта на публиката.
Дебют за „Дунав“ през второто полувреме записа подписалият договор в края на миналата седмица Бранимир Костадинов.   
„Дунав“: Луков, Парнаров, Милчев, Атанасов, Ковачев, Димов, Ненов, Читаков, Будинов, Колев, Чакъров /Костадинов, Димитров/.