Колкото и навън да е мразовито, още с влизането си в просторните помещения на новия русенски тризвезден хотел „Теодора палас“ на човек му се налага да смени настроението. Това се налага някак неусетно, щом се озовеш в меката пастелна светлина, която струи от интериорните решения в помещенията на хотелския комплекс, които внасят в атмосферата незримите внушения на ненатрапчиви слънчеви лъчи, на усещане за топлота и за уют.
Новият бизнес хотел бе открит през есента, като осъществява замисъла на собствениците от русенската фирма „Медиком“ да създадат една чудесна възможност както за отдих, така и за делова работа за гости на града, пристигнали тук, водени от конкретни бизнес ангажименти. В „Теодора палас“ те ще намерят всички условия да проведат бизнес конференции, срещи, по-камерни или по-мащабни делови форуми, като се концентрират върху темите на дневния ред, без ритъмът да бъде нарушаван от напрегнатия живот в центъра на големия град. Хотелът с неговите 30 стаи - стандартни, лукс и студиа, може да настани до 80 гости, които да се радват на пълен комфорт и всичко, с което съвременният човек е свикнал и от което има потребност.
Две конферентни зали са на разположение за презентации, форуми
разговори и обсъждания. Те са оборудвани с техника, която отговаря на всички високи изисквания, а просторната тераса дава възможност при хубаво време кафе паузите да са на открито. В преобладаващата част обзавеждането, както и озеленяването на пространствата, са дело на фирма „Медиком“, която от доста години е едно от авторитетните имена в строителния бранш в града и в страната.
Разположението на хотелския комплекс в района на Източната промишлена зона и непосредствено на булевард „България“ дава възможност тук да отсядат и мнозина от чуждестранните гости, свързани непосредствено с различните видове производства, които са базирани в зоната. В момента в хотела предлагат транспорт до центъра на Русе на преференциални цени, но не след дълго ще имат и свой собствен транспорт, който ще осигурява придвижването на гостите до всички желани точки, обяснява управителят на комплекса Велина Цекова,  която е мениджър с богат опит в тази сфера.
Едно от неоспоримите предимства на „Теодора палас“ е просторният ресторант, който допълва широкото ветрило от удобства, предлагани тук.
Двете зали, разделени с подвижна стъклена врата
с лекота могат да се превърнат в едно голямо общо помещение, могат да посрещнат около 250 човека. Стилната обстановка, в която е премислен и изпипан всеки детайл, предразполага към друго, по-ведро настроение, което в зависимост от ситуацията може да е лежерно продължение на деловите разговори, но би могло да представлява няколко истински часа на забавление и отмора или да се превърне в истинска празнична атмосфера. За всичко това допринася и перфектният екип, който обслужва клиентите в ресторанта, като с еднакво внимание тук се отнасят и към тези, които са се отбили за по едно освежаващо кафе или чай, към работещите в съседните фирми, дошли да похапнат на обяд, или към тези, които са избрали „Теодора“ за своите фамилни или корпоративни тържества.
Първия месец, през който ресторантът започна да работи, предоставяхме възможността на нашите многобройни и различни по нагласи и по националност гости сами да избират отделните съставки на ястията, примерно, на салатите, обяснява Цекова. Така постепенно на база на желанията и предпочитанията на клиентите екипът вече е изработил своето оригинално меню, което в максимална степен да отговаря на различните изисквания. Ресторантът предлага ястия от българската национална и от традиционната европейска кухня, като своеобразна доминанта са
авторските рецепти на главния готвач Дора Еремиева
Майсторката има солидна биография на професионалист и въоръжена с опита и с непогрешимия си усет на кулинар създава неповторими чудеса за гостите на „Теодора палас“. Нейната стихия е в умението да придава и на най-изисканите ястия една идея домашен аромат, като с това печели адмирациите на посетителите. Те ценят високо домашните питки, които се месят в кухнята на ресторанта, сладкишите, които се приготвят също по оригинални рецепти, свинското бонфиле, приготвено от Дора Еремиева, вече е спечелило верни фенове. Майсторката го приготвя, като предварително начуква месото и го овкусява със сол, пипер и специална марината. След това бонфилето се грилова и се поднася на клиентите върху канапе от също гриловани зеленчуци плюс картофки на плоча и специален микс от подправки. А едно от несъмнено звездни предложения в менюто е трипластовият шоколадов десерт „Царица Теодора“ - той се състои от бисквитен блат крем и шоколад, в комбинация с бадеми и кокосови стърготини.
Не е маловажно и обедното меню, което привлича в часовете около 12 всеки ден много от хората, които работят в съседните фирми. Задължително има по няколко супи - пилешка, телешка, рибена, но също и крем супа от леща, която е изключително вкусна, обясняват от екипа. Огретени, свинско задушено с гъби, пилешко бутче в зелев лист или също авторската рецепта на Дора Еремиева за мусака от 7 зеленчука могат да опитат русенци, стига времето на обедната почивка да им позволява да отидат до ресторанта.
Сега тук се подготвят за предстоящия празник 14 февруари. Разработили сме
две менюта - и за влюбените, и за зарязващите
обяснява Цекова. Романтиците ще могат да изберат салата „Обич“ оформена във вид на сърце, с която да започнат вечерята. А адептите на Свети Трифон Зарезан могат направо да преминат към същественото - а то ще им бъде поднесено във вид на Сач за двама - 1,2 кг месо, което включва пилешки и свински пържолки, ребърца, кюфтенца и сланинка на скара, джоланчета... Музиката ще бъде изпълнявана на живо и мелодиите ще се леят по желание на клиентите, а сред множеството симпатични изненади, които замислят в „Теодора палас“ е и нощувка за двама влюбени в хотела, която една от романтичните двойки може да спечели на празника.