С наближаването на 15 септември се замислихме за един сериозен проблем сред младото поколение, а именно по-малкия интерес към четенето на книги. Затова започваме инициатива за събиране на книги, които да подарим в първите учебни дни на гимназисти. Това каза на пресконференция вчера кандидатът за кмет на ВМРО и депутат от Патриотичния фронт Искрен Веселинов. Той самият е подготвил 30 книги, които ще раздаде на 18 септември на ученици от Строителната гимназия, където е завършил средното си образование. От идната седмица пък всички русенци, които искат да се присъединят към инициативата под мотото „Четенето е страст, сподели!“, могат да оставят книги в офиса на партията от 9 до 13 часа. 
Уговорили сме се със Строителната гимназия, след като децата прочетат книгите, да ги върнат в училищната библиотека, за да могат да ги вземат други ученици. След това всяка седмица ще раздаваме книги на децата от друго училище. Единственото, което искаме от тях, е да прочетат книгите, посочи още Веселинов. 
Във връзка с навършването на 140 години от подвига на Червеноводската чета на 21 септември от ВМРО са подготвили две инициативи. На 18 септември ще се проведе автопоход до лобното място на воеводата Върбан Йорданов в Широково, където ще бъдат положени венци, а на следващия ден от 10 часа ще е традиционният велопоход от Пантеона до църквата в Червена вода. Той се организира съвместно с „Вело Русе“, а в него ще има участници от клуб „Традиция“, облечени в четнически униформи.