Охранителят от общинското звено КООРС Николай С., който бе хванат в началото на декември да кара с фалшиви регистрационни табели на автомобила си, бе наказан с 1300 лева глоба. Районните магистрати освободиха 29-годишният мъж от наказателна отговорност. Решението може да се обжалва.
Охранителят карал сеата си, като предният му номер всъщност бил на разградско рено, а на задния преправил Р на В с помощта на черно тиксо и табелата му станала варненска. „Тунингованият“ автомобил спрял на 5 декември да зарежда от ОМВ край гарата. Служител на бензиностанцията обаче се сетил, че същата кола е заредила в средата на ноември и е отпрашила, без да си плати и веднага разказал на управителя. Благодарение на добрата памет на човека охранителят бе хванат за врътката си.
Покрай случката се чуха версии, че Николай често е карал болния си баща за лечение в София, което му струвало скъпо. Вероятно заради това е прибегнал до използването на фалшивите номера, които не фигурират в базата данни. Това му давало възможност да си осигури „безплатна“ нафта от бензиностанциите, без да бъде открит. Дали това е така, остава в сферата на предположенията. Още на следващия ден, след като бе хванат в далаверата, младият мъж е напуснал общинската служба по собствено желание.
Заради това, че Николай е с чисто съдебно минало и е признал и съжалил за стореното, съдът реши, че той може да бъде освободен от наказателна отговорност и да бъде глобен с 1300 лева.