Два пъти засичан неправоспособен шофьор, който вече бил наказван преди няколко месеца с акт за незаконния си и опасен навик да сяда зад волана, макар да няма книжка, се размина само с пробация.
Мъжът е хващан от полицаи на 15 януари миналата година в разградското село Самуил, а след това и на 11 септември в Сваленик. За рискованото шофиране на два различни автомобила „Форд“ с разградски регистрации, любителят на скоростите направи пълни самопризнания и се споразумя с прокуратурата какво наказание да изтърпи. Така засичаният три пъти да кара без книжка се сдоби с пробация и ще трябва през следващата година и половина да се подписва и среща с пробационен служител, както и за 1 година да положи 100 часа общественополезен труд. Наказанието е окончателно. 
Впечатление прави, че в последно време съдът не проявява благосклонност към все по-честите случаи на шофиране без книжка. Освен обичайни условни присъди, вече са факт и няколко ефективни наказания, които пратиха системните автолюбители в затвора. Явно обаче това съдебно решение не е сред примерите за сурови наказания.