57-годишната Вилдан Ю., която обира старци по домовете им или чрез предложения за интимни услуги им пребърква джобовете, отново се появи след дълго отсъствие. 
В сряда в 11.30 часа Вилдан звъннала в апартамент на ул.“Богдан войвода“. Вратата отворил 95-годишен мъж, когото жената помолила да я пусне в жилището да ползва тоалетна. Дядото се съгласил и отишъл в кухнята, за да не я притеснява. В това време гостенката фиксирала портмонето му на шкафа в антрето и измъкнала сгънатите в него 17 лева. След това благодарила за услугата и си тръгнала. Старецът се сетил да отвори портмонето и след като установил, че е празно, се обадил в полицията. Униформените бързо се досетили кой е крадецът и в четвъртък Вилдан e задържана.
Още четирима крадци са хванати от полицията. 36-годишен познайник на униформените е задържан за кражба на велосипед от блок на ул.“Александровска“. В хода на разпитите се разбрало, че той е откраднал и колело от блок на „Скобелев“. Други трима криминално проявени русенци пък издърпали 160 метра телефонен кабел от бул.“Тутракан“ в понеделник.