Две нелегални станции за гориво на една съща фирма за бункероване на кораби разкри митническото разузнаване. Едната станция е мобилна, намира се в микробус, може да побере 4 тона нафта и е оборудвана с помпа за зареждане и брояч. Тя работела на повикване от закъсали по пътищата шофьори. Другата нерегламентирана станция за гориво се намира в помещение за съхранение на арматура в базата на фирмата.
Там митническите инспектори са открили система от два свързани помежду си еднотонни контейнера, пълни с по 1000 литра маркирано дизелово гориво и метален варел с нафта. Двата контейнера действали на принципа на скачените съдове, за да се пълнят и изпразват по-лесно. Към цялата система е била свързана и бензиноколонка. Общото количество на намереното и иззето гориво е 2210 литра. Взети са проби за лабораторен анализ. Предстои образуване на административно наказателно производство. 
Собственикът на уличената в нарушение бункеровъчна фирма притежава и бензиностанция. Само преди дни и там е извършена проверка, при която са установени нарушения на акцизното законодателство, за които му е съставен акт.