„Дунав“ ще бъде домакин на „Ботев“ /Гълъбово/ в мач от 1/16-финалите от турнира за купата на България. Двубоите ще са на 22, 23 и 24 септември, като точната програма ще бъде уточнена допълнително.
Жребият може да се счита за добър, тъй като русенските футболисти разгромиха този съперник на Градския стадион с 5:0 в последната си среща за първенство на „Б“ група.
„Поне знаем за какво става въпрос. Ще дам шанс на момчета, които не играят толкова редовно“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов. 
По-важната задача пред него и отбора му е днешното гостуване на „Локомотив“ в Горна Оряховица. Двубоят е възлов за развитието на шампионата във втория ешелон. 
„Интересува ме само резултатът. „Локомотив“ се измъкна миналата година срещу нас в мачовете от турнира за купата, така че трябва да вземем реванш“, заяви Великов.
Контузеният Ивайло Раденцов няма да е в групата. Затова пък подписалият договор в петък Бранимир Костадинов-Полковника може дари да запише дебют. Администраторът на „Дунав“ Огнян Цветанов пътува вчера за София, за да уреди картотеката му. 
Другите двойки от турнира за купата /интересното е, че „мегаполис“ като Мездра ще участва с два отбора/: „Оборище“-“Локомотив“ /Пловдив/, „Пирин“ /Разлог/-“Черно море“, „Локомотив 1929“ /Мездра/-“Лудогорец“, „Вихър“ /Строево/-“Добруджа“, „Светкавица“-“Берое“, „Поморие“-“Левски“, „Спартак“ /Плевен/-“Славия“, ЦСКА-“Нефтохимик“, „Септември“ /Симитли/-“Ботев“ /Пловдив/, „Локомотив 2012“ /Мездра/-“Литекс“, „Етър“-“Созопол“, „Черноморец“ /Балчик/-“Локомотив“ /ГО/, „Пирин“ /Гоце Делчев/-“Монтана“, „Несебър“-“Пирин“ /Благоевград/, „Верея“-“Банско“.