Двама 18-годишни тийнейджъри и с година по-големият им приятел се сдобиха с присъди, след като откраднали три коли от любов към спорта. Желанието на учениците било да покарат автомобилите, а след като си начешели крастата, ги зарязвали. Впрочем двама от групичката дори нямали навършено пълнолетие, когато са се вихрили по улиците.
Престъпната тройка вилняла между 15 ноември и 19 декември 2014 година. Освен че отмъкнали „Ауди 80“ и два автомобила „Фолксваген Голф“ втора и трета серия, които стрували общо 2600 лева, комбината натрошила всички стъкла и стоповете на аудито. Какво е породило агресивния им изблик, едва ли дори самите те могат да дадат разумно обяснение. Факт е обаче, че ремонтът на колата е изчислен за близо 350 лева.
От действията на дружинката пострадали и други пет автомобила. От тях отмъкнали 4 CD-плейъра, 2 тонколони, 2 акумулатора, крик и документи. Щетите от посегателствата им са оценени на 433 лева. 
В крайна сметка за грешките на децата си вероятно са платили родителите им, тъй като обраните хора са обезщетени след претърпените злодеяния.
Най-малко участие в престъпленията, но най-сурово наказан е абитуриентът от Механотехникума, който е бил пълнолетен по време на извършените посегателства. Дванадесетокласникът направи пълни самопризнания и се споразумя с прокуратурата за наказанието си. Той се сдоби с присъда от 8 месеца условно с 3 години изпитателен срок. 
Десетокласникът в Професионалната гимназия по строителство и неучещият му връстник също признаха вината си и отнесоха също по 8 месеца условно, но с изпитателен срок от 2 години. Присъдите са окончателни.